2013. július 25.

Blackberry crostata - szedres pite



Olyan sokféle gyümölcsnek van most szezonja, hogy alig győzzük kihasználni, csodás ízük, illatuk hetekre belengi a konyhát.



Sajnálnám lekvárnak megfőzni -persze nagyon szeretném - ezért általában a pite győz..
És ha pite, akkor bogyós gyümölcs ,amiből most van bőven.
Ehhez a pitéhez nem kell sok hozzávaló és nagyon hamar elkészül.
tészta hozzávalói:
150 g liszt-ami lehet fehér vagy tönköly
100 g kristálycukor
100 g vaj!
kis marék durvára vágott héjas mogyoró
pici só
1/2 tk. szódabikarbóna
csipet gyömbér
A tésztát hirtelen felindulásból összegyúrjuk, folpack-ba csomagoljuk és 1/2 órára hűtőbe tesszük.


Addig elkészíthetjük a töltelékét:

250 g-azaz egy doboz ricotta
100 ml állati tejszín ( nem hulala vagy ilyesmi)
150-200 g szeder
1 tk. vaníliapaszta

A szeder felét egy villával összetörjük és a tejszínnel, vaníliával kikevert ricottához adjuk.
A tészta 1/2 órás pihenőidejének letelte után , annak 1/3 -át tegyük félre a többit nyomkodjuk bele a piteformába. A selymes és gyönyörű színű ricotta krémet simítsuk rá a tésztára, majd a maradék tésztát egyszerűen morzsoljuk a krém tetejére. Ha maradt egy kevés durvára vágott mogyorónk, szórjuk meg vele ezt az "édest" és tereljük be a 175 °C-ra előmelegített sütőbe, ahol süssük 25-30 percig. 


Nem kell rá porcukor sem, csak győzzük kivárni, amíg meghűl..


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében