Olyan sokféle gyümölcsnek van most szezonja, hogy alig győzzük kihasználni, csodás ízük, illatuk hetekre belengi a konyhát.
És ha pite, akkor bogyós gyümölcs ,amiből most van bőven.
Ehhez a pitéhez nem kell sok hozzávaló és nagyon hamar elkészül.
tészta hozzávalói:
150 g liszt-ami lehet fehér vagy tönköly
100 g kristálycukor
100 g vaj!
kis marék durvára vágott héjas mogyoró
pici só
1/2 tk. szódabikarbóna
csipet gyömbér
A tésztát hirtelen felindulásból összegyúrjuk, folpack-ba csomagoljuk és 1/2 órára hűtőbe tesszük.
Addig elkészíthetjük a töltelékét:
250 g-azaz egy doboz ricotta
100 ml állati tejszín ( nem hulala vagy ilyesmi)
150-200 g szeder
1 tk. vaníliapaszta
A szeder felét egy villával összetörjük és a tejszínnel, vaníliával kikevert ricottához adjuk.
A tészta 1/2 órás pihenőidejének letelte után , annak 1/3 -át tegyük félre a többit nyomkodjuk bele a piteformába. A selymes és gyönyörű színű ricotta krémet simítsuk rá a tésztára, majd a maradék tésztát egyszerűen morzsoljuk a krém tetejére. Ha maradt egy kevés durvára vágott mogyorónk, szórjuk meg vele ezt az "édest" és tereljük be a 175 °C-ra előmelegített sütőbe, ahol süssük 25-30 percig.
Nem kell rá porcukor sem, csak győzzük kivárni, amíg meghűl..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése