Egy félresikerült tészta maradványaiból egy doboznyi igazán klassz morzsás linzertésztám lett.. így kezdődött minden.
Ha sajttortáról van szó, nem ismerek tréfát,akár sütve, esetleg hűtve,-bárhogy szívesen..és enni- reggel, de főleg este, rájárva a hűtőre..EGYSZERŰEN IMÁDOM.
Igen, bevallom édesszájú vagyok, de nagyon, mindig is az voltam, szerencsémre következmények nélkül bűnözhetek..
Ez a desszert nem "gejl" édes, ezért szívből ajánlom mindenkinek, érezhető benne minden hozzávaló.
30 dkg kimagozott meggyet egy lábasban tegyük fel főni a 10 dkg cukorral és 15-20 perig kevergetve, lassan főzzük, aztán hagyjuk kihűlni.
Tésztája:
nálam a sk. linzer morzsa
de lehet kb. 20 dkg zabkeksz-akár házilag:
egy bögre zabpehely
egy bögre tönkölyliszt, vagy teljes kiőrlésű liszt, zabpehelyliszt
10 dkg puha vaj
1 egész tojás
3 evőkanál méz
1 kezeletlen citrom reszelt héja
fél kiskanál sütőpor (foszfátmentes)
pici csipet só
fél vaníliarúd kikapart magja
(1 evőkanál kakaó)
5 dkg olvasztott vaj
csipet fahéj
1 ek. méz
A kekszet, olvasztott vajat, fahéjat, mézet akár egy késes turmixgépben is összedolgozhatjuk, majd egy 20-22 cm-es csatos forma aljába nyomkodjuk. 150 °C-on 10 percig elősütjük, így nem szívja meg magát sütés alatt a meggyszósszal.
Sajtkrém:
40-50 dkg natúr krémsajt
1 ek. kukoricaliszt
2 közepes tojás
1 tk. vaníliaszirup
fél citrom reszelt héja (kezeletlen), ha nincs, inkább tasakosból
2-3 ek. tejföl
7 dkg cukor
A krémsajtot egy tálban keverjük krémesre a többi hozzávalóval, majd simítsuk bele a formába és süssük 150 °C-on 40-45 percig.
Csak győzzük kivárni, amíg kihűl, mert még mindig nem ehetünk belőle, ugyanis még legalább 1-2 órát nem árt hűtőben tartani, csak így lesz tökéletes - állagú és ízű.
De ha ennyit kibírtunk.. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése