2013. július 2.

Meggyes sajttorta

A sajttorta: szerelem..

Egy félresikerült tészta maradványaiból egy doboznyi igazán klassz morzsás linzertésztám lett.. így kezdődött minden.

Ha sajttortáról van szó, nem ismerek tréfát,akár sütve, esetleg hűtve,-bárhogy szívesen..és enni- reggel, de főleg este, rájárva a hűtőre..EGYSZERŰEN IMÁDOM.

Igen, bevallom édesszájú vagyok, de nagyon, mindig is az voltam, szerencsémre következmények nélkül bűnözhetek..

Ez a desszert nem "gejl" édes, ezért szívből ajánlom mindenkinek, érezhető benne minden hozzávaló.



30 dkg kimagozott meggyet egy lábasban tegyük fel főni a 10 dkg  cukorral és 15-20 perig kevergetve, lassan főzzük, aztán hagyjuk kihűlni.




Tésztája:

nálam a sk. linzer morzsa 

de lehet kb. 20 dkg zabkeksz-akár házilag:
egy bögre zabpehely
egy bögre tönkölyliszt, vagy teljes kiőrlésű liszt, zabpehelyliszt
10 dkg puha vaj
1 egész tojás
3 evőkanál méz 
1 kezeletlen citrom reszelt héja
fél kiskanál sütőpor (foszfátmentes)
pici csipet só
fél vaníliarúd kikapart magja
(1 evőkanál kakaó)


5 dkg olvasztott vaj
csipet fahéj
1 ek. méz

A kekszet, olvasztott vajat, fahéjat, mézet akár egy késes turmixgépben is összedolgozhatjuk, majd egy 20-22 cm-es csatos forma aljába nyomkodjuk. 150 °C-on 10 percig elősütjük, így nem szívja meg magát sütés alatt a meggyszósszal.

Sajtkrém:

40-50 dkg natúr krémsajt
1 ek. kukoricaliszt
2 közepes tojás
1 tk. vaníliaszirup
fél citrom reszelt héja (kezeletlen), ha nincs, inkább tasakosból
2-3 ek. tejföl
7 dkg cukor




A krémsajtot egy tálban keverjük krémesre a többi hozzávalóval, majd simítsuk bele a formába és süssük 150 °C-on 40-45 percig.

Csak győzzük kivárni, amíg kihűl, mert még mindig nem ehetünk belőle, ugyanis még legalább 1-2 órát nem árt hűtőben tartani, csak így lesz tökéletes - állagú és ízű.



De ha ennyit kibírtunk.. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében