2013. július 14.

Meggyes-ricottás pite



Ha vásárolni megyek, mindig teszek a kosaramba ricottát - majdcsak jó lesz valamihez - és tényleg el is fogy , vagy egy spenótos Gnoccihoz, de reggeli müzlihez keverve is szeretjük..

Azért a legtöbbször meghagyom egy finom pitéhez.

Mert egy pite..az mindig jöhet.


A tésztához:

75 g tönkölybúza liszt
75 g fehér liszt
a lisztet mindig átszitálva tegyük hozzá!
(csak tönkölylisztet is használhatunk, mert süteményekhez tökéletes-finom, enyhén fűszeres íze nagyon passzol bármilyen sütihez.)
1 tojássárgája
100 g cukor
50 g lágy vaj
csipet só
csipet őrölt fahéj



sütés előtt..

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük pihenni-addig készítsük el a tölteléket:

A töltelékhez:

40-50 dkg friss meggy
/ a megmosott, kimagozott meggyet 10 dkg cukorral, kevés fahéjjal forraljuk 15-20 percig-1-2 tk. pektint keverkünk hozzá)
250 g ricotta
1 dl tejszín-vagy zsíros tejföl

A ricottát keverjük krémesre a tejszínnel( vagy tejföllel)

 1 ek. porcukrot is keverhetünk hozzá, de ne többet, mert a meggy már úgyis tartalmaz cukrot.

A "pihent" tészta felét sodorjuk vékonyra, nyomkodjuk e piteformába, most jöhet a krémes ricotta, aztán a sűrű meggyszósz. A tészta másik felét derelyevágóval vékony csíkokra vágunk és átlósan berácsozzuk a pite tetejét.

180 ° C-on 30 percig süssük-ellenőrizzük, hogy átsült-e.



Ha kicsit hűlt, már csak egy kis porcukros hintés a tetejére és nem kell tovább ellenállni neki..




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...