2014. október 23.

Tápióka puding kókusztejjel

 KÓKUSZTEJES TÁPIÓKA PUDING



A trópusokon termesztett manióka a világ legfontosabb tápláléknövényei közé tartozik. A föld alatti gumóiból lisztet, kenyeret, keményítőt és alkoholtartalmú italt készítenek.
Gyökerében cianidot képező cukorszármazék fordul elő, a méreg eltávolításához megpucolják, reszelik, finimítják, préselik és hevítik. A növény mérgét (hidrogén-cianid) dárdákhoz és nyilakhoz használják. 


Tápiókaliszt – 10 dkg
ENERGIA KCALFEHÉRJE GRAMMZSÍR  GRAMMSZÉNHIDRÁT GRAMM
3400.00.084.0
A manióka/tápióka fehér lisztje igen magas  szénhidrát tartalmú.

Hozzávalók 4 adaghoz
1/2 csésze kis  tápiókagyöngy
1 doboz teljes zsírtartalmú kókusztej
1/4 teáskanál tengeri só
2 nagy tojás
5 ek. olvasztott méz
1 rúd vanília és a  kikapart magja
1/2 csésze friss kókusz finomra reszelt húsa vagy kész kókuszreszelék (nem fehérített)
a friss kókuszvíz-kiegészítve annyi vízzel, hogy 3 dl legyen
2 evőkanál olvasztott vaj 


Elkészítése

  1. 1/2 csésze aprószemű tápiókagyöngyöt merjünk egy serpenyőbe, majd a 3 dl vízzel öntsük fel és kb. 15 percig hagyjuk állni, amíg a gyöngyök magukba szívják a folyadékot.
  2. Adjuk hozzá a sót és a kikapart vanília magokat  a vanília rúddal együtt. Főzés közben az ízek csodásan kioldódnak. Főzzük közepes hőmérsékleten fedő alatt, amíg forrni kezd, majd vegyük vissza a hőt a lehető legalacsonyabbra és még 5 percig főzzük fedő nékül.
  3. Lassan keverjük a mézet, és továbbra főzés körülbelül két percig.
  4. A tojásokat verjük fel egy külön tálban, és a felét lassan  adagoljunk a forró tápiókához,hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletét  és megakadályozzák , hogy a tojásokból rántotta legyen.
  5. Öntsük vissza a tojásos keveréket a serpenyőbe, keverjük folyamatosan. Még néhány percig lassan főzzük, amíg besűrűsödik.
  6. Szórj reszelt kókuszt és egy kis darab vajat a pudinghoz a keverj még egyet rajta.
  7. Hagyjuk 15 percig hűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...