2013. február 10.

Szakmai gyakorlaton készült


Búrkifli


Cukrász képzésem heti szakmai gyakorlatát mindig nagyon várom - aztán gyorsan kiderül, mennyi mindent nem tudok még.

Kis létszámú csapatunk nagyon lelkes és a gyakorlatok jó hangulatban telnek, így nem nehéz a tudást magunkba szívni. Vizuális típus lévén jobban rögzülnek az elkészítés fázisai,de azért szerintem otthon mindenki újra és újra elkészíti a sütiket, a család nagy örömére..

A héten vettem a bátorságot és pár képet is készítettem, talán később a csapat tagjai  megengedik, hogy az utókornak is megörökítsem Őket. 

A heti feladat többek között az isteni finom uzsonnasüti a búrkifli volt, ami nem a gyors elkészítéséről híres - nem az a "csak összekeverem és kész" sütemény, de annál nagyobb elismerést lehet besöpörni, amikor az első falatba beleharap az ember.

A dióhab betöltve.

Feldarabolva és formára igazítva..jöhet a kemence :)

A búrkifli kisült..és nagyon finom lett.


Ezeken a délutánokon 5-6 különböző süti készül. A héten sütöttünk még Túrós táskát, pozsonyi mákos kiflit, és Ischlert is .

Munka közben

Túrós táskák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében