Közülük az egyikhez még a sütőt sem kellett bekapcsolni, amit nem nagyon bántam, mert pont akkor kint is volt legalább 34°C.
A kívánság a következő volt:
Legyen benne savanykás gyümölcs, joghurtos, könnyű legyen és ne túl édes.
Kicsit tovább gondoltam, így két különböző réteg lett egymáson és a tetejére olvasztott csokoládé is került a maradék gyümölccsel megszórva.
Az elkészítése roppant egyszerű volt:
Alapja:
15 dkg csokis kekszmorzsa
5 dkg olvasztott vaj
Ezeket összegyurmáztam és egy vastag papírral kibélelt kapcsos tortaformába nyomkodtam. 10 percig sütöttem 160 °C-on.
Miután kihűlt:
Túrós-tejszínes réteg:
20 dkg Cottage Cheese - ezt 2,5 dl tejszínnel lazítottam és dúsítottam egyszerre,
5 dkg cukor
1 ek. zselatin vagy pektin
1 dl vízbe beáztattam
+1 ek. citrom leve
Ezeket lazán összeforgattam ,a tortaformába belesimítottam és jól lehűtöttem a frigóban.
Joghurtos-gyümölcsös réteg:
Bogyós gyümölcsöket vegyesen,
- áfonyát, málnát használtam egy-egy doboznak a felét villával összezúztam ,
5 dkg cukrot
2,5 dl tejszín felverve
1 ek. zselatint-1 dl vízben feloldva, majd hozzá keverve a tejszínes gyümölcsökhöz.
A már kifagyott túrós-tejszínes rétegre simítjuk és ismét jól lehűtjük.
Mikor kellően stabil a szerkezete, leemelhetjük a tortakarikát és mehet rá a csokimáz.
Ehhez olvasszunk fel
150 g étcsokit
1 dl tejszínnel
Keverjük ki szép simára , ha kissé hűlt,de még folyik rusztikusan öntsük a tortánk tetejére.
Halmozzunk rá friss kék áfonyát és málnát bőven..
Mennyei lesz :)
(A sajt kategóriában a Cottage Cheese a legkönnyebb és legfrissebb típusok közé tartozik - ezért hívjuk más néven szemcsés túrónak. A Cottage Cheese természetesen zsírszegény és sok biológiailag értékes fehérjét tartalmaz. Önmagában is különleges ízélményt ad, de felhasználhatjuk megannyi ételünkhöz. Közvetlenül a pohárból kanalazva, vagy kenyérre, péksüteményre kenve is fogyasztható. Kitûnõ kiegészítõje könnyû salátáknak, tésztáknak, gyümölcsöknek vagy édességeknek. )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése