Vásárlásnál mindig szemezek ezzel a gyümölccsel-az ára darabonként elég húzós, de néha nem tudok neki ellenállni..
Kicsit karácsonyi hangulatú lett ez a kép, de kívánta a piros bögrét, amit tegnap sikerült találnom egy üzletben és épp a megfelelő méretű a reggeli cappuccinómhoz..
A recept elejére kívánkozik egy fontos megjegyzés:
Persze utólag könnyű okosnak lenni, de kell az az 500 g mák és étcsokoládét is tennék bele-olvasztva ..de sokat, majd legközelebb.
Arról, hogy a gránátalma milyen fontos és egészséges gyümölcs,
a lap alján olvashatsz.
Hozzávalók:
300-500 g darált mák (ízlés szerint)
200 g cukor
100 g olvasztott vaj
1/2 cs sütőpor
5 egész tojás
egy marék kandírozott lime héj
250 g mascarpone
250 g ricotta
1/2 tk. vaníliapaszta
2 db gránátalma
A cukor felével keverjük habosra a tojássárgákat, a másik felével a fehérjéket, a vajat közben melegítsük puhára.
A darált mákhoz keverjük a sütőport és a kandírozott lime héjat, majd részletekben a felvert tojáshabot.
Vajazott formában süssük 180 °C-on kb. 45 percig.
Az Arany-ló Papír tortatálán még egy ilyen egyszerű torta is szebben mutat.
Teljesen hagyjuk kihűlni és csak aztán halmozzuk rá a simára kevert ricottát és mascarponét, amit vaníliával és kevés cukrozott tejszínnel ízesítettem.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése