2013. november 9.

Gránátalmás máktorta

Vásárlásnál mindig szemezek ezzel a gyümölccsel-az ára darabonként elég húzós, de néha nem tudok neki ellenállni..


Kicsit karácsonyi hangulatú lett ez a kép, de kívánta a piros bögrét, amit tegnap sikerült találnom egy üzletben és épp a megfelelő méretű a reggeli cappuccinómhoz.. 


A recept elejére kívánkozik egy fontos megjegyzés:
Persze utólag könnyű okosnak lenni, de kell az az 500 g mák és étcsokoládét is tennék bele-olvasztva ..de sokat, majd legközelebb.


Arról, hogy a gránátalma milyen fontos és egészséges gyümölcs, 
a lap alján olvashatsz.



Hozzávalók:

300-500 g darált mák (ízlés szerint)
200 g cukor
100 g olvasztott vaj
1/2 cs sütőpor
5 egész tojás
egy marék kandírozott lime héj
250 g mascarpone
250 g ricotta
1/2 tk. vaníliapaszta
2 db gránátalma

A cukor felével keverjük habosra a tojássárgákat, a másik felével a fehérjéket, a vajat közben melegítsük puhára.
A darált mákhoz keverjük a sütőport és a kandírozott lime héjat, majd részletekben a felvert tojáshabot.
Vajazott formában süssük 180 °C-on kb. 45 percig.


Az Arany-ló Papír tortatálán még egy ilyen egyszerű torta is szebben mutat.


Teljesen hagyjuk kihűlni és csak aztán halmozzuk rá a simára kevert ricottát és mascarponét, amit vaníliával és kevés cukrozott tejszínnel ízesítettem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében